Hei!

Besøk oss gjerne i sosiale medier!

Sjokolade med salt daddelkaramell og ristede mandler

Sjokolade med salt daddelkaramell og ristede mandler

BOOST EFFECT
+ Smak
+ Fiber
+ Magnesium

INGREDIENSER
4 store medjooldadler
2-3 ss av bløtleggingsvannet
1/4 ts Supernature Himalayasalt
En klype vaniljepulver
100 g Supernature Råkakaomasse
1 ss lønnesirup
1/4 ts vaniljepulver
1 dl mandler (ristede)
Et par kvern Himalayasalt til topping.

SLIK GJØR DU
Kok opp vann i en vannkoker. Fjern stenen i dadlene, og legg dem i en skål med kokt vann i 10 minutter. I mens dadlene ligger til bløt har du mandlene over på et stekebrett med bakepapir. Rist i ovnen i 8 min på 180 grader. Etter 10 min i bløt kjører du dadlene, vann fra bløtleggingen, himalayasalt og en klype vaniljepulver.

Smelt kakaomassen i vannbad, og tilsett vaniljepulver og lønnesirup når når den er helt smeltet. Rør godt inn. Ha over i en form. F.eks en brødform dekket med litt matpapir i bunnen. Spre sjokoladeblandingen utover. Fordel litt av daddelkaramellen utover og «swirl» inn med en trepinne. Ha over hakkede mandler, trykk godt ned så de setter seg i sjokoladen, og dryss litt himalayasalt over.

Sett i kjøleskap til den har stivnet, eller eventuelt i fryser for at prosessen skal gå raskere, dersom du knapt klarer å vente. Oppbevar i kjøleskap i en tett beholder i 1-2 uker.

Oppskrift/foto: Charlotte Nilsen (Instagram: @veglifecharlie)

 

RELATERTE PRODUKTER

Supernature Kakaomasse

Supernature Fint Himalayasalt

 
Nutella brownie

Nutella brownie

Snickers energikuler

Snickers energikuler