Gojibær frukt bær supernatureSupernature Gojibær - Smakfullt superbær med vitamin A fra betakaroten og C-vitamin

Supernature Gojibær er viltvoksende, soltørkede gojibær fra Ningxia-regionen i Kina. Våre bær høstes av bønder med mange hundre års tradisjon og erfaring med gojibær. Supernature gojibær regnes derfor som de originale gojibærene som anvendes innenfor Kinesisk medisin og spises av den kinesiske elite. Bærene inneholder vitamin A fra betakaroten og antioksidanten C-vitamin. Vitamin C bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress. Den søte, lett syrlige smaken gjør disse bærene elsket av både voksne og barn. Gojibær er også en kilde til protein og er velegnet som en del av et variert kosthold.

Supernature Gojibær leveres i lystette poser med lynlås á 227 gram.

 

 

 

Kjøp på Gojibær Soma.no

Goji er en bærtype som er sensitiv ovenfor klima, jordsmonn og dyrkningsforhold. Ningxia-regionen er tradisjonelt regnet som et område med svært gode vekstforhold for goji, da det ligger høyt oppe i fjellene. I dag dyrkes det goji kommersielt i store deler av Kina, India og andre områder, men Ningxia-provinsen regnes som et av de mest tradisjonsrike i denne sammenhengen. De søte bærene er svært anvendelige, og godt egnet blant annet i retter av rawfood og supermat – og som snacks, garnityr og ingrediens i din himmelske, hjemmelagde sjokolade og dessert.

Goji er en rik kilde til A-vitamin som bidrar til normal hud, normalt syn og normale slimhinner. Dette kan forklare hvorfor kineserne i mer enn 2000 år har brukt Goji for å opprettholde en fin hud gjennom livet. A-vitaminet i goji kommer fra betakaroten som kroppen selv omdanner til A-vitamin ved behov. Dette er dermed den ideelle formen for A-vitamin da det ikke er mulig å overdosere. Gojibær er også rike på vitamin E som er en antioksidant som beskytter cellene mot oksidativt stress.

Gojibær inneholder naturlige karotener og andre plantestoffer. De fleste av slike plantestoffer har viktige funksjoner i plantecellene, men kan også påvirke biologiske funksjoner i menneskekroppen via ulike mekanismer. Mange er antioksidanter som reduserer oksidativt stress og andre kan påvirke signalsystemer, cellesykluser, reparasjonssystemer og betennelsesreaksjoner. De observerte helseeffektene kan med stor sannsynlighet forklares ved at plantestoffer kombineres med andre næringsstoffer.*

*Kilde: Nordic Nutritions Recommendations 2012- https://helsedirektoratet.no/folkehelse/kosthold-og-ernering/kostrad-fra-helsedirektoratet

INGREDIENSER: Soltørkede gojibær fra Ningxia-provinsen i Kina.

ALLERGENER: Kan inneholde spor av nøtter og sesamfrø

INNEHOLDER MYE: Vitamin C, Vitamin A fra betakaroten, kilde til protein og plantenæringsstoffer

Næringsinnhold                                       per 100 gram

Energi                                                      1250 kJ/ 300 kcal
Fett                                                          1,7 g
- hvorav mettede fettsyrer                         0,4 g
Karbohydrater                                           57 g
- hvorav sukkerarter                                  53 g
Kostfiber                                                   8,5 g
Protein                                                      9 g
Salt                                                          0,8 g

Vitamin A                                                  615 µg RE  (76 % *)
Betakaroten                                              7380 mg
Vitamin C                                                  49 mg (61 % *) 

*Av referanseinnak

Gojibær kan brukes i retter av rawfood og supermat, eller som snacks, garnityr eller ingrediens i f.eks. hjemmelaget sjokolade.

Du kan bruke de tørkede bærene som de er i en smoothie eller bløtlegge bærene i ti minutter og så blende sammen med eventuelt andre ingredienser.

Gojibær er også godt som ingrediens i syltetøy, bløtlegg da bærene i vann, hell av vannet når de er bløte og bland med eks jordbær. Lecithin og chia vil gi en fasthet til syltetøyet. Tilsett for eksempel litt ekte vanilje eller sitrusfrukt for en ekstra spiss på syltetøyet.

Gojibær kan også være en næringsrik ingrediens i dessertsaus.

Den tradisjonelle måten å bruke goji i Kina var gjennom å drikke det som te. Du kan lage din egen gojite gjennom å helle varmt vann over gojibærene og la de trekke i ca. 10 minutter.

Goji er velegnet som hudpleie, og i tillegg til at det å spise bærene fremmer en fin hud kan du også bruke bærene til å lage din egen ansiktsmaske.

Gojimaske med honning

1 neve Supernature gojibær bløtlegges i 1 ts Aloe Vera 40 x og 2-3 ts vann. Når bærene er bløte, knuses de i en morter eller håndmikser sammen med 1-2 ts honning til en passe konsistens.

Påfør ansiktsmasken med fingrene. La den sitte på 15-20 minutter og skyll av med lunkent vann.

Dersom du har veldig sensitiv hud kan det være lurt på ha på masken litt kortere. Noe rødhet kan forekomme, men dette forsvinner etter en liten stund. Denne masken kan også benyttes som en nattkrem, men test den gjerne ut over kortere tid først slik at du er sikker på at din hud ikke reagerer på masken. Legges da på i et tynt lag. Og ja – det er lov å smake på ansiktsmasken!

 

 


Perfekt i mat og drikke

Kilde til protein, vitamin A og C

Vegansk proteinkilde

Hud – vitamin A fra betakaroten

Syn

viltvoksendevegetariskraw food

 

 

melkefrieggfri