Vegansk lasagne

Pastaerstatning
4-5 squash
2 fedd hvitløk
2 ss Extra Virgin olivenolje
Litt finkvernet Supernature himalayasalt

Skrell squashen og skjær den i tynne skiver med en ostehøvel eller et skjærejern. Legg skivene i en stor form med olivenolje, himalayasalt og finhakket hvitløk. Bland gjerne også i litt urter. Dekk til formen og la squashskivene marinere i kjøleskapet over natten.

Nøttemasse
3,5 dl paranøtter, bløtlagt over natten
2,5 dl soltørkede tomater, bløtlagt 1 time i lunkent vann
2 ss Supernature gojibær, bløtlagt ½ time i lunkent vann
2 ss Extra Virgin olivenolje
2 ss hvit miso
4 ts tamari
2 ss frisk timian eller bladpersille
¼ ts kajennepepper

Kjør alle ingrediensene til nøttemassen i kjøkkenmaskin til blandinen er jevn og fin


Topping
Cherrytomater, søt paprika, friske urter, for eksempel basilikum eller timian. Pesto, olje eller dressing etter eget ønske.


Marinara
5 dl hakkede plommetomater
3,5 dl soltørkede tomater, bløtlagt i 1 time i lunkent vann
4 store dadler, bløtlagt ½ time
2 fedd hvitløk
2 ss presset sitronsaft
2 ss hakkede urter, for eksempel timian og rosmarin
1 ts Supernature Aloe Vera 40X
1 ss Supernature Pure Lecithin
1 dl Extra Virgin olivenolje
½ ts agavesirup
12 dråper Supernature Ionic Elements
1 ts finkvernet Supernature himalayasalt

Kjør alt til en jevn masse i kjøkkenmaskin, bortsett fra de soltørkede tomatene som blandes i til slutt.


Vegansk ost
2 dl makadamianøtter
1 dl pinjekjerner eller cashewnøtter
1 ss Supernature Pure Lecithin
1 ss Supernature Rice Bran
0,25 dl Extra Virgin olivenolje
1 ss sitronsaft
2 ss hvit miso
1 ts finkvernet Supernature himalayasalt
Spe med litt vann hvis behov

Kjør alt i kjøkkenmaskin til du får en jevn og fin konsistens. Tilsett litt vann hvis blandingen blir for tykk.

 

Du kan komponere lagene akkurat som du vil, men her er et forslag:

  1. Nøttemasse
  2. Squashskiver
  3. Marinara
  4. Squashskiver
  5. Ost
  6. Topping