Kald tomatsuppe

5 plommetomater
8 stykker soltørket tomat, myke. Ev. bløtlegger du selv i litt vann over natten
1 stilk økologisk stangselleri
¼ rødløk
½–1 fedd hvitløk
Litt hakket chili etter eget ønske (vær forsiktig!)
Saften av en båt sitron
Cirka 1 dl vann
1 ts Supernature Pure Lecithin
1 ss Amanprana Extra Virgin kokos- og olivenolje
1 ts Amanprana Gula Java Safran
1 ts tørket oregano
1 ts tamari
1 klype kvernet sort pepper
1 klype Supernature himalayasalt
Urteolje med Supernature spirulina
Friske urter og Supernature hampfrø

 

Kutt en tomat i terninger og en halv stilk stangselleri i små biter og sett til side. Ha resten av ingrediensene, bortsett fra vannet, i en blender eller kjøkkenmaskin og kjør til suppen er jevn. Spe i vann til du får den konsistensen du ønsker. Smak til med salt, pepper og ev. litt mer kokosblomstsukker.

Ha suppen i porsjonsskåler. Pynt med kuttet tomat og stangselleri, friske urter og hampfrø. Hell urteoljen forsiktig over suppen. Server gjerne med chiakjeks eller knekkebrød.

Forslag til variasjoner
Erstatt røde med grønne tomater. Tilsett 1 ts Supernature spirulina og suppen får en flott, sterk grønn farge.

Oppskriften gir 2 porsjoner.