Scones

superfood supermat supernature scones1,75 dl grovt byggmel, finmalt
1 dl grov spelt, finmalt
2 ss kokosmel
1 dl havregryn, lettkokte
1 ss chiafrø
2 ss Supernature erteprotein
1 revet økologisk eple
2,5 dl havremelk
5 ss kokosolje
2 ½–3 ts bakepulver
1 ts kanel
½ ts vaniljepulver
½ ts Supernature himalayasalt



Inneholder masse fiber som regulerer fordøyelsen og gir langvarig, stabil energi.

Sett ovnen på 180 grader, eller 160 grader hvis du bruker varmluftsovn.
Bland de tørre varene godt i en bolle. Smelt kokosolje på svært lav varme, og avkjøl hvis nødvendig. Ha kokosoljen og revet eple i blandingen, og spe til slutt i havremelken mens du rører. Røren skal være klissete, men ikke mer enn at du kan klappe ut to store, tykke kaker på en smurt bakeplate eller på bakepapir. Ha ev. i litt mer spelt- eller byggmel for å gjøre røren mer håndterlig. Bruk en kniv og skjær tvers over kakene begge veier slik at det dannes 4 kvarte kakestykker. Ikke ta stykkene fra hverandre.

Stekes i 20 minutter. Kakene skal være gyllenbrune når de er ferdige. Legg dem på rist til kjøling. Når de er nedkjølt, deles de opp langs snittene

Lek med ingrediensene
Andre ingredienser som egner seg i sconesene er både finrevet gulrot, kokt naturris, og banan. Steketid og -temperatur vil kunne variere noe med de ulike ingrediensene.

Serveres lune med for eksempel kokosolje, sjokoladepålegg, nøttesmør eller gojisyltetøy.

Oppskriften gir 8 scones.