Supercleanse er en enkel, men effektiv måte å hjelpe kroppen til god helse. I praksis er det en grønn start hvor du spiser ekstra mye grønnsaker og supermat over en periode. Du velger selv lengden på din Supercleanse; 5 dager eller 10 dager. For best effekt anbefaler vi at du setter av 10 dager. I dette programmet får du forslag til hva du kan spise av grønnsaker og supermat under en Supercleanse. Hvis du vil kan du spise kun grønnsaker, men vi anbefaler at du også inkluderer supermat for økt effekt og energi.

Hvorfor ta en Supercleanse? Gi deg selv en kickstart! Kroppen utsettes daglig for en rekke belastninger gjennom miljøgifter og usunn mat. En Supercleanse er en restart hvor du kutter ut tyngre mat som kjøtt, meieriprodukter og korn, og tilfører mer grønnsaker og supermat enn vanlig. Mange opplever at de får bedre fordøyelse, mer energi og overskudd, og klarere hud etter en supercleanse.

Hva kan jeg spise? Vi anbefaler at du drikker en supersmoothie 4 ganger pr dag. Utover dette kan du spise så mye rå grønnsaker du ønsker, samt noen sunne fettsyrer og noen nøtter. Drikk også urte-teer som for eksempel kinesisk Balanse-te. Vi har satt opp et forslag til hvordan du kan gjennomføre din Supercleanse under.

Hvordan kommer jeg til å merke det på kroppen? Mange opplever at de får mer energi under en slik kur. Noen vil imidlertid kunne oppleve små ubehag som fordøyelsesbesvær, hodepine, svimmelhet og utslett. Dette er svært vanlig ved en stor kostholdsendring/kur og kan være et tegn på at kroppen responderer. Dersom du opplever ubehag kan du redusere mengden supermat.

Kommer jeg til å være sulten? Du kommer til å føle deg lettere og mindre mett enn vanlig. Du kan spise mye grønnsaker og smoothies slik at du ikke blir for sulten. Mye av supermaten inneholder proteinerog fettstoffer som gir deg jevn energi og stabilt blodsukker. Supermaten vil også gi deg ekstra næringsstoffer slik at kroppen har det den trenger til enhver tid.

Hvor lenge kan jeg holde på? Du velger selv lengden på din Supercleanse; 5 dager eller 10 dager. For best effekt anbefaler vi 10 dager. Vi har laget et forslag på 5 dager med oppskrifter i dette heftet. Du kan fritt blande inn dine egne oppskrifter og tilpasse det du trenger. Du kan selvsagt også gå på Supercleanse over flere uker om du vil. Vi anbefaler at du etter kuren etablerer et kosthold med supermat og rikelig med grønnsaker, frukt og bær.

 

Les mer om Supercleanse her!