Supermat er matplanter med stor bredde av viktige næringsstoffer og gunstige plantestoffer. Eksempler på supermat kan være utvalgte typer alger, gress, urter, røtter, grønnsaker, frukt og bær, som er eksepsjonelt næringsrike. I en travel hverdag tyr mange av oss til lettvinte og usunne løsninger. Supermat har blitt populært over hele verden fordi den gir deg bredspektret næring på en enkel og rask måte, uten at du trenger å forandre kostholdet ditt. Supermat er moderne mat for en moderne livsstil.

Hvorfor spise supermat?

La oss slå fast det viktigste først – supermat er mat! Supermat er matplanter med eksepsjonelle næringsverdier, som kan gi en positiv innvirkning på helsen din. Begrepet «supermat» er kun en måte å klassifisere de aller beste matplantene våre på. 

Supermat er grønnsaker, frukt, bær, frø og andre matplanter med større variasjon og bredde i næringsstoffene. Supermat er en enkel måte å berike et moderne kosthold som i stadig større grad består av ferdigmat og halvfabrikata. Supermat handler rett og slett om å spise smartere.

Et stort inntak av grønnsaker og frukt bør ligge i bunnen av ethvert kosthold. Forskning viser at et mer plantebasert kosthold er sykdomsforebyggende og generelt bedre for helsen. I tillegg kan du tilføre supermat for bredde og variasjon.

I praksis kan du spise all supermat. Det finnes ikke noe rett eller galt. Ved å kombinere flere supermatprodukter sikrer du at du får i deg en stor bredde næringsstoffer. Start gjerne med en kombinasjon av gress, fett og alger. Men på samme måte som når du går inn i frukt og grønt-avdelingen finnes det ingen «riktig» frukt eller grønnsak å starte med. Det er bedre med litt av mange ulike typer supermat enn mye av én type.

Supermat er ingen quick fix. Jo lenger du spiser supermat, jo bedre effekt vil det ha for helsen din. Tenk på at du skal gå mot en sunn alderdom gjennom hele livet, og la supermat bli en del av ditt naturlige kosthold. Typiske tilbakemeldinger er blant annet bedret fordøyelse, mer energi, penere hud, stabilt humør, kortere restitusjon, bedre immunforsvar og større utholdenhet. De største gevinstene for supermat i folkehelsen ligger i reduksjon av livsstilssykdommer.